maanantai 24. maaliskuuta 2014

Hollantikiertue, osa kolme - Den Haag

Fiksuna likkana päätin lähteä tovereiden kanssa pienelle retkelle näin päivää ennen mun ensimmäistä tenttiä. Ei ehkä ihan hirveän fiksua, mutta se oli sen arvoista - Haag on hieno paikka. Kuten ehkä tiedätte tai sitten ette, Haag on Hollannin hallinnollinen pääkaupunki, kolmanneksi suurin kaupunki ja kuningasperheen kotikaupunki. Viimeisestä en voi mennä sataprosenttisesti takuuseen, mutta ainakin kuningas Willem-Alexander työskentelee siellä.

Mikä parasta, meidän vierailumme ajoittui samaan ajankohtaan kuin herra Obaman Hollannin-visiitti. Haagissa on huomenna suuri ydinvoimaturvallisuuskonferenssi (sanahirviö...) ja iso O ottaa osaa siihen. Siksipä koko kaupunki oli täynnä poliiseja ja kaikenlaisia turvallisuusjärjestelyjä: muun muassa koko merenranta (as in se turistinähtävyys-osa siitä) oli suljettu! Kiitti hei.

No, myöpä kuitenkin nautimme auringonpaisteesta pasteeraillen ympäriinsä, vierailtiin Escher-museossa (miksen ole tutustunut Escheriin aiemmin? Holy christ, jäbä oli nero!), syötiin runsaahkosti ja kahviteltiin paikassa, joka on yhtäaikaisesti pyöräkorjaamo ja hipsterein kahvila ikinä. Hollanti....

Matkaseurueessa tällä kertaa oli edustettuna Ruotsi, Meksiko, Kolumbia, Brasilia, Itävalta ja Espanja. Paluumatkalla junassa koin mitä hienoimpia yhteisymmärryksen hetkiä keskustellessani henkeviä Millan ja kolumbialaisen Lauran kanssa. Mikä ilo olikaan huomata, että syvällä kulttuurissa olevista eroista huolimatta yhteneväistä ajatusmaailmaa voi todellakin löytyä myös toiselta puolen maapalloa, ja että olipa kyseisen kansan keskimääräinen mentaliteetti ja asennemaailma millainen tahansa, joukossa on aina niitä toisinajattelijoita, todellisia helmiä, jotka haluavat vaikuttaa, muuttaa ja avartaa muidenkin mieliä.

Tällä en nyt missään nimessä tarkoita, että kaikki omasta, vapaamielisestä ja länsimaalaisesta ajatusmaailmastani poikkeava olisi väärin ja perseestä. Ei ole. Mutta kuten hyvin varmaankin tiedätte, minä arvostan tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, vapautta ja oikeudenmukaisuutta.

Turinointi saa luvan jatkua myöhemmin (mulla on paljon kerrottavaa!) koska nyt on korkea aika mennä nukkumaan. Bonne nuit!


Obama majoittuu täällä.


Miellyttävä näkymä.


Ja näitähän riitti! Ei juuri huvittanut ryhtyä perseilemään.


Ja vielä vähän lisää kevätfiilistelyä!

Keskustassa. Arkkitehtuuri <3

Tuolla kuulemma järjestetään enemmän ja vähemmän virallisia bisnestapaamisia ja -jatkoja. Weeeird.

Rakastan tuota kontrastia uuden ja vanhan välillä. Ah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti