maanantai 10. maaliskuuta 2014

Mikä Hollannissa vituttaa pt. 1

Osa 1 siksi, että ärsyttäviä asioita saattaa tulla lisää. Ja elkää huoliko, aion myös tehdä postauksen niistä syistä, miksi tää olisi maailman paras maa elää. Mutta koska balanssi on tärkeä, aion nyt jakaa teidän kanssanne paikallisia pieniä vittumaisuuksia.

1. Kuten ah-niin-monessa muussakin kehitysmaassa: erilliset kuuma- ja kylmävesihanat. KAMOON OIKEESTI, mikä siinä on niin vaikeaa. Okei, poikkeuksia löytyy, joskin valitettavan vähän.

2. NS Groupticket, also known as Saatanan Keksintö: halutaksesi matkustaa halvalla Hollannissa (eli siis ryhmälipulla) tarvitset hollantilaisen pankkitilin, hassun pikku masiinan tietokoneeseesi, aikaa, kärsivällisyyttä ja luultavasti pesäpallomailan, paketin nenäliinoja sekä taikavoimia. Ei oo tehty lippujen ostamista helpoksi ei.

3. Visa Electron/debit/credit ei käy juuri missään. Niinpä, ei juuri missään. Visalla voi luultavasti maksaa esim. kuussa, Mordorissa ja Pohjois-Koreassa mutta ei Hollannissa. Onni onnettomuudessa: rahaa sillä sentään saa seinästä.

4. Vaikka täällä ihmiset taaperosta hautavalmiiseen puhuvat englantia, junakuulutuksia ei näemmä voi englanniksi saada. En oliskaan halunnut tietää missä jäädä pois.

5. Busseja/takseja/ambulansseja ei todellakaan kiinnosta sinun olemassaolosi mikäli olet pyöräilijä.

6. Pyöräilijöitä tai yhtään ketään muutakaan ei todellakaan kiinnosta sinun olemassaolosi mikäli olet jalankulkija.

7. Täältä ei saa irtojäätelöjä. Siis erillisiä tuutteja, tikkuja jne. Okei, voit saada niitä kahdeksan pahvilaatikossa, mutta ettäkö yksittäin? Phah.

8. Go to a cinema they said. It will be fun they said. Joo, olis varmaan ellei edessäistuja ois poikkeuksetta vähintäänkin kaksimetrinen... (oon täällä ihan hobitti. Myös naisten keskuudessa.)

9. Välttääkseen varkauden pyörä kannattaa lukita vähintään kahdella lukolla, joista toisen on oltava jumalaton kettinki. Mutta ei se mitään, ainahan pyörästä voi pölliä esim. lamput!

10. Kurssikirjan lainaaminen kirjastosta on hyvä vitsi. Jokaista opusta on suunnilleen yksi, joten tapelkaapa siinä sitten. Hyvää bisnestähän se jollekin on, jos lukukauden kurssikirjoihin uppoaa satasia.

Ugh. Olen puhunut.
All in all, mulla on tän maan kanssa viha-rakkaussuhde, jossa prosentuaalisesti rakkautta on noin 87 prosenttia. Onhan tää kuitenkin ihan kiva.

6 kommenttia:

  1. Eikö ees debit/credit käy, mitä ihmettä :--D HOHOHOO

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmiten ei. Näillä on joku ihan oma systeeminsä, minkä takia perinteiset MasterCardit ja Visat ei käy. Hollanti, y u so difficult? Onko aina pakko olla tommonen erikoisuudentavottelija?

      Poista
  2. Kuulostaa siltä että honeymoon is soooo over! Mut hei, kohta pääset toiseen vittumaisten kylmä- ja kuumahanojen maahan. Voin jakaa sun tuskan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kuhertelut on nyt kuherreltu... :D Ja jeee-ee, vittumaisia hanoja en oota innolla mutta muuten ootan kyllä aivan hurjasti reissua! Jess!

      Poista
  3. Makko, säähän oot hobitti jopa omassa perheessäsi :) Tai no jos vähän laajentaa, niin Elviira on sua lyhyempi. Ehkä siihen asti kun se täyttää viisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä totta... mutta jos jostain pitää riemua repiä, niin äiti on kyllä mua lyhyempi. Ainakin kaksi milliä.
      Me melkein voitais lyödä vetoa siitä, minkä ikäsenä EL menee pituudessa ohi..

      T. iloiset satakuusikymmentäkaksi senttimetriä

      Poista