torstai 1. toukokuuta 2014

Rakas, rakkaampi, Hollanti


Näiden aika on just nyt. ♥ via amazingezone.com

Aikaisemmin, täällä näin, angstasin siitä, mikä Hollannissa on ärsyttävintä. Nyt on kuitenkin parempi kuin hyvä hetki kertoa miksi tää on maa, johon aina joskussalaavahingossa toivon jääväni tai palaavani. Niinkin paljon kuin ne jotkin asiat sitten vituttaakin, täällä on niin paljon hyvää että pakahdun. Tässä on joitakin mun lempijuttuja.

- Groningen. Muut kaupungit, joissa täällä oon käynyt, on olleet ihan kivoja, ei siinä mitään. Mutta tämä kaupunki on täydellinen: nuorekas, monipuolinen, kaunis ja viihtyisä, suhteellisen edullinen, sopivan kokoinen, täynnä hyviä ravintoloita/kahviloita/baareja/puistoja... you name it.

- Ruoka. On halpaa, pääosin on myös hyvää. Pienimmissäkin ruokakaupoissa leipä paistetaan paikan päällä, vihannekset on hyviä ja halpoja, kasvissyöjällä on hyvin vaihtoehtoja, luomua löytyy paljon, kaikkea kivaa, kuten jogurtteja, saa sitruunan/limen makuisena. Jotkut ehkä tietääkin, että mulla on vahva pakkomielle näihin sitrushedelmältä maistuviin asioihin. Niin ja oonko jo riittävän monta kertaa maininnut stroopwafelit?

- Alkoholi. Kai tästäkin on pakko tehdä oma kappaleensa: se on kohtuuhintaista. Viiniä tai siksarin olutta saa muutamalla eurolla. Eikä tämä hinnoittelu oo lisännyt mun alkoholinkulutusta täällä oikeestaan ollenkaan. Mutta onhan se kiva, että jos haluaa pullon vinettoo, siitä ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi.

- Mukavat ihmiset. Okei, joskus hollantilainen mentaliteetti on todella mystinen ja ärsyttävä, mutta täällä myöskin kadulla tuntemattomat moikkailee, small talk on sujuvaa ja hymy irtoaa herkästi - juuri kukaan näkemistäni ihmisistä ei oikeesti näytä elämäänsä kyllästyneeltä.

- Loman ja laatuajan arvostus. En voisi kovin helpolla kuvitella asuvani kulttuurissa, jossa työ, menestys ja raha on ykkösprioriteetti. Täällä se ei selvästikään ole, mutta ei nää mitään laiskanpulskeita sluibailijoita silti ole, ei todellakaan. Hommat hoidetaan, mutta loma on loma.

- Monikulttuurisuus ja moniarvoisuus. Ei tämä tietenkään ole mikään rasismiton lintukoto, mutta monessa suhteessa asiat ovat paremmin kuin Suomessa. Osansa tekee tietysti sijainti ja historia, mitä tuohon monikulttuurisuuteen tulee. Ja onhan se hienoa, että Hollannin politiikassa voidaan keskittyä hitusen isommalla intensiteetillä oikeisiin ongelmiin sen sijaan, että kansa ja eduskunta vikisevät molemmat homojen avioliitto-oikeudesta tai kannabiksen laillistamisesta. Täällä nuo asiat on ratkaistu tavalla, joka ainakin minua tyydyttää erinomaisesti.

- Kahvila-, ravintola- ja pubikulttuuri. Ihan vaan se, että sellainen tosiaan on olemassa täällä.


Enkä ole ainoa, joka tykkää Hollannista...

http://conortje.wordpress.com/2007/08/22/10-great-things-about-the-netherlands/
http://adventureineurope.wordpress.com/2010/05/28/5-reasons-why-the-netherlands-is-awesome/
http://www.dutchdailynews.com/netherlands-ranked-third-best-place-to-live-in-un-report/
http://expat-apartments-amsterdam.com/articles/what-makes-the-netherlands-such-a-great-place-to-live/

No mutta, hehkutus sikseen: nyt meen yläkertaan kaljalle, josta ilolla suuntaan äitin ja iskän kanssa syömään ("Ja ei sitten mennä mihinkään hipsteriravintolaan vaan johonkin kunnolliseen." -Iskä) Adios!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuo oli Unto quotes #1, niitähän on tullut sitten lisää tässä parin päivän aikana... ai kun muistais kaikki! :D

      Poista
    2. Hitto, kirjotat heti kaikki ylös ja niistä oma postaus!

      Poista
  2. Tässä yks: (Unski katsoo Tomi Metsäketo telkkarissa) Se on rumaa kun mies on kaunis!

    VastaaPoista