sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tiukkaa faktaa, napakkaa asiaa

Nytpä tässä joutessani (vitut minä oikeesti joutais, mutta välttelen tenttiinlukua) voisin taas ajatella vähän pidemmällä tähtäimellä ja sepustaa jotakin tulevien vaihtoonlähtijöiden kannalta hyödyllistä. Onhan tämä blogi tarkoitettu myös korvaamaan vaihdon jälkeinen raportti yliopistolle.
Vielä on hankalaa antaa kovin spesifejä Groningen-ohjeita, mutta yleisneuvot lienevät paikallaan.

Yliopiston hakuprosessi ja muut interwebsasiat:
- Kaikki hoidetaan oikein kätevästi netissä. Groningenin yliopiston virallinen application form on nykyään online application form, joka kysyy henkilötiedot ja vaatii asianmukaiset liitteet word-tiedostoina. Näitä liitteitä ovat tällä hetkellä mm. learning agreement, kielitaitotodistus amanuenssilta, course selection form, amanuenssin allekirjoittama todistus arvioidusta valmistumisajasta (wtf oikeesti...), kopio passikuvasta, motivaatiokirje jaehkävieläjotainenmuista. Tämä ruljanssi hoidetaan siis vasta muutamia kuukausia ennen vaihtoonlähtöä, eli käytännössä hyväksyntä opiskelijaksi on jo tullut ja tämä on se vahvistus paikan vastaanottamisesta.

- Groningenin yliopistolla on mainiot ohjelmat. Ocasys on kuin armas Korppimme ja ProgRESS www:stä löytyy kaikki muu mahdollinen: infot, arvosanat, aikataulut, mobiilisovelluksen lataamisvaihtoehdot, ajankohtaiset asiat jne jne. Kurssi-ilmoittautuminen näin vaihto-opiskelijana tosin hoituu koordinaattorin kautta, eli itse ei pitäisi olla tarvetta muuhun kuin eri harjoitusryhmiin hakeutumiseen Ocasysin kautta.

Vaikka käyttäjätunnus- ja salasanaongelmat, epäkelvot liitetiedostot ja muut voivat joskus ärsyttää ihan suunnattomasti, tästä semisaumattomasta nettiasioinnista sietää olla kiitollinen. Aika pirun monessa paikkaa kursseille joutuu oikeasti ihan fyysisesti jonottamaan paikan päällä, infot tulee kirjeellä (pus Marjo) ja muuta vastaavaa epäkäytännöllistä paskaa.

- Asuntoasioista hieman: fiksuinta lienee hakea kämppää Housing Officen kautta, sillä Groningenissa vapaat asunnot yksityissektorilta ovat harvassa ja kalliita. Housing Officelta asuntotarjous tulee yleensä viimeistään muutama viikko ennen vaihtoonlähtöä ja sitä ei kannata olla hyväksymättä, vaikka teoriassa sellainen mahdollisuus olisikin. Asuntoja haetaan lomakkeella, johon merkitään myös omat preferenssit ja toiveet asunnon suhteen. Asuntohakemusta aletaan käsitellä vasta sitten, kun käsittelykulut, takuuvuokra ja mahdolliset tilatut peitto+täkkipaketit ja vastaavat on maksettu. Itse pulitin melkein 700 euroa sitä fyrkkaa, mutta kerrankos sitä. Osan niistä saa takuuvuokrana toki takaisin.

Eipä muuta tällä erää, nyt palaan tutkimuskirjallisuuden pariin.
Haleja,
Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti