torstai 30. tammikuuta 2014

"Clap along if you feel like a room without a roof"

En tiedä, mistä tämä metamorfoosi johtuu, mutta se itkua tihrustava vässykkä, joka olin joskus, on poissa. Gone. Kadonnut. Adios, ei tule ikävä. Tilalle on näemmä tullut flikka, joka purskahtaa nauruun kadulla ihan vain siksi, että on niin ihanaa olla täällä.

Eilen oli ensimmäinen infokattaus. Faculty of Arts eli paikallinen humanistinen tiedekunta esittäytyi, kertoi opiskelusta ja sensellaisesta sekä tarjosi olutta, viiniä, virvoitusjuomia ja standup-komediaa.
Tänään infotulva jatkui Welcoming Ceremonyn muodossa. Ruokaa, lisää viiniä, lisää olutta, lisää komediaa, hieman asiaa ja ESN-kassi täynnä erilaisia esitteitä, kyniä ja karkkia.

Ihmiset täällä ovat mielettömän mukavia. Toistaiseksi olen hengaillut lähinnä toisten vaihtareiden kanssa, mutta en ajatellut ottaa kovinkaan suuria paineita ns. Erasmus-kuplasta. Jos tulee hyviä tilaisuuksia bondailla myös paikallisten kanssa, en tietenkään jätä niitä käyttämättä, mutta mun mielestä on huomattavan paljon tärkeämpää että ylipäätänsä löytää mieleistään seuraa - olipa se sitten täältä tai toiselta puolen maailmaa.

Pahoittelen tätä asiasta toiseen loikkimista, mutta en nyt kerta kaikkiaan saa tikistettyä ulos mitään kovinkaan järkevästi organisoitua asiaa, joten teidän on tyytyminen tähän ajatusoksennukseen.

Huomenna alkaa ESN:n Introduction week, mikä sisältää bileitä, muita tapahtumia, bileitä, ruokaa ja bileitä ja varmaan myös bileitä. Niin ja bileitä. Sunnuntaina on mun ekat paikalliset tanssitunnit, mistä oon yllättäen superinnoissani. Onneksi en ole ainoa - paikallinen opettaja tuntuu olevan jopa vielä enemmän innoissaan. Maanantaina on ensimmäinen luento eli kaksi tuntia mediaa ja journalistista kulttuuria. Jihuu!

Pahoittelen postauksen kuvattomuutta, mutta lupaan parantaa tapani. Seuraavaksi kyhään kasaan jonkinlaisen kuvakoosteen ensimmäisestä viikosta täällä. Helvetillinen työmäärä opintopisteiden eteen ansaitsee oman postauksensa, kuten myös varsinainen kotini Blekerslaan, jonne pääsen huomenissa.

Ah, ai niin! Huomhuom kaikki te, jotka haluatte lähettää minulle postia: osoite löytyy "no kuka se siellä" -osiosta, missä btw on minusta kaikki muukin tietämisen arvoinen. 

Stay tuned, people!

Hollantihalauksin,
Laura

2 kommenttia:

  1. Ostin postikortin jonka toivottavasti muistan lähettää ensi viikolla.

    Sun pitäis hakukoneoptimoida tää blogi paremmin ku googletin 'Laura Hollanti Groeningen' (näköjään typotettuna jälkimmäinen) enkä saanu mitään tulosta ;)

    Ai niin ja kun sulla kerran löytyy tägi 'diippiä' ni mää kyllä oletan että jossain vaiheessa ilmestyy myös tägi 'dippiä' koska sitähän me kaikki halutaan. Paljon.

    PS. robotintunnistuslaatikossa lukee 'ngrasma hands'. Mitähän ne vois olla.

    PPS. Pidä kivaa!

    VastaaPoista
  2. Ah ihanaa!

    Niin pitäisi. Miten se käytännössä tapahtuu? Kirjoittelen teksteihin enemmän hollanti- ja groningen -sanoja?

    Jos pääsen tutustumaan paikalliseen dippikulttuuriin, lupaan tehdä siitä postauksen ja laittaa ainoaksi tägiksi "dippiä".

    Orgasma hands? Grandma hands? En tiedä, mutta kuulostaa hiton rivolta enikeis.

    PS. <3 sinne ja hyvää muuttoa!

    VastaaPoista