maanantai 10. helmikuuta 2014

Rotterdam-di-dam

Viime lauantaina lähdimme muutaman Blekerslaan-toverin kanssa päiväretkelle etelään. Kohteena oli Rotterdam, tuo taiteilijoiden ja bisnesväen kansoittama, Hollannin toiseksi suurin kaupunki, joka joskus kauan kauan aikaa sitten oli maailman merkittävin satamakaupunki. Nykyään Rotterdamin satama on kolmanneksi suurin koko maailmassa, vain Shanghai ja Singapore pääsevät edelle.

Saksalaiset, nuo sotaisat ystävämme pommittivat 40-luvulla melkein koko kaupungin maan tasalle. Siksipä R'dam (kuten nimen voi hipsteristi lyhentää) on täynnä jumalattoman korkeita ja moderneja rakennuksia. In my humble opinion R'dam ei todellakaan ole mikään maailman kaunein kaupunki. Nähtävää kyllä riittää, mutta niitä on vaikea löytää, koska kaikki siistit jutut kuten esimerkiksi valtava Erasmus-silta (heh, heh) on jäänyt pilvenpiirtäjien varjoon.

Me käytimme päivän kierrellen ympäri keskustaa, tsekkaillen ilmapiiriä ja nähtävyyksiä sekä syöden. Kymmenen ihmisen porukalla liikkuminen on suhteellisen hidasta, joten ihan hirveästi ei päivän aikana ehtinyt tapahtua. Huvittuneena mietin, että nyt jos kyseessä olisi kymmenen suomalaista, oltaisiin ehditty käydä jo paikoissa x, y ja z sekä nähdä kohteet 1 ja 2. Nuo etelämaalaiset ovat niin kovin rauhallisia liikkeissään.

Pääsin mää kuitenkin Primarkiin. Juhuu!

Enivei, tässä muutama kuva reissusta.

Fellow Blekerslanis.

Nämä valo-installaatiot olivat ihania. Me gusta!

Such art. everywhere.

Ylihintainen ravintola Bazar. Kivat lamput kuitenkin.

Lisää mystistä taidetta, Erasmus-silta ja vino horisontti (olen pahoillani).

Lippukavalkadi satamassa.

Mitä vittua arkkitehti?

Illan pimetessä istuimme jo ovensa siltä päivältä sulkeneessa kahvilassa syömässä belgialaisia vohveleita ja vertailemassa ajokortteja. Junassa nauroin niin, että mahaan sattui. Kyllä täällä viihtyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti