Tää on sellainen aihe, mitä mietin paljonkin. Tiedän olevani ikävöivää sorttia. Vaikka uusien tyyppien tapaaminen on ihanaa, kiinnyn ihmisiin melko hitaasti. Ja kun sitten kerran on kiinnytty, pysyttelen melko lailla näiden ihmisten seurassa ja kaipaan sitä aktiivisesti. Se tulee aivan takuuvarmasti tuottamaan kevyttä angstia kevään aikana.
via huffpost.com |
Mitä tähänastinen elämäni on minulle kuitenkin opettanut on se, että kahta elämää ei voi elää yhtä aikaa. Puoli vuotta Hollannissa tarkoittaa uuden elämän luomista puoleksi vuodeksi. Uudet ystävät, uudet opinnot ja uudet vapaa-ajan aktiviteetit. Oon miettinyt muutamia ohjenuoria itselleni keväälle.
- Skypeily perheelle ainoastaan about kerran viikossa. Voisin valittaa ikävääni äidille vaikka joka päivä, mutta se ei ihan oikeesti ole kovinkaan produktiivista tai fiksua mun itseni kannalta. Lisäksi Suomen-kuulumisien kuuleminen saa mut kaipaamaan kotiin, siihen elämään josta mun on nyt ihan pakko sattuneesta maantieteellisestä syystä pitää pientä taukoa.
- Jatkuvan facebook-chattailun ja whatsappailun osittainen vaihtaminen kirjeisiin. Kirjeiden kirjoittaminen on ihanaa ja niiden saaminen vielä ihanampaa. Lisäksi on pakko hyväksyä se, että vastaus ei tule minuuteissa. Oppiipahan kärsivällisyyttä.
- Suomi-ihmiset saavat toki tulla visiitille Hollantiin, mutta kohtuuden rajoissa. Tähän mennessä about jokainen tuttu ja ystävä on ilmoittanut halukkuutensa vierailuun, mutta en toki oleta että kaikki mitenkään pääsisivätkään. Ne, jotka sitten toden teolla haluavat tulla, ovat tietyssä priorisointijärjestyksessä: mun pitää saada myös vapaita lomia omalle reissaamiselle ja Hollanti-tutkimusmatkailulle.
- Ei Suomi-lomia vaihtoaikana. Se on kallista ja melko hölmöä mulle, koska aijai sitä hetkeä kun pitäisi lähteä takaisin Hollantiin.
- Laura, mene mukaan bileisiin, illanviettoihin, vaihtari-infoihin ja -tapahtumiin. MENE! Aina ei inspaa ja joskus on kurjaa, mutta se kantaa hedelmää pidemmällä aikavälillä.
Semmosia. Jokaisella on omat keinonsa selvitä koti-ikävästä, mutta itse toivon näillä neuvoilla pääseväni eroon pahimmasta angstista. Toisaalta ikävä ja heikot hetket on vaan hyväksyttävä. There can't be a rainbow without a little rain.
Hei muuten, kävijätilastot näyttävät mukavilta, mutta olisi ihan lystiä myös tietää ketkä tätä seuraavat. Ryhtykää lukijoiksi, kommentoikaa olemassaolostanne tai laittakaa esim postikortti, jossa kerrotte mieltymyksestänne mun ihastuttavaan hengentuotokseen.
Rakkautta, lämpöä ja valoa!
Laura
Voi siuta hupsukkaa, jännä että pittää laatia tuommosia listoja ja rajoituksia, jottei ikävä kasva liian isoksi. Mie oon kaiketi niin tottunut matkailija, etten ole tullut edes ajatelleeksi moisia asioita; etteikö muka kannattaisi skypettää jatkuvalla syötöllä. Lienee syytä ottaa aihe pohdittavaksi omassa pienoisessa päässäni myös. Toisaalta en ehkä oo yhtälailla "ikävöivää tyyppiä", esim koti-ikävä on asia, jota en oo kokenut koko elämäni aikana kuin ehkä pari kertaa (edes lapsena). Kai se on niin että koti kulkee miun mukana ja rakentuu aina sinne minne menenkin, niiden ihmisten ympärille.
VastaaPoistaKoetetaanhan nyt kuitenkin heittää heipat kaikki yhdessä ennen ku karataan kotikonnuillemme joulun viettoon, jookos? :)
Voi Emilia, oon kovasti kade tuosta kyvystäsi olla koti-ikävöimättä! Yritän kovasti opetella samaa, kodin rakentamista sinne missä ikinä oonkin. :--) Kyselen sulta sitten napakoita täsmävinkkejä... :---D
VastaaPoistaHeippojenheittoidea saa suuresti kannatusta. <3
Jos laitat mulle osoitteen, niin saatanpa taas käydä kyläsepältä etsimässä kivan kortin...
VastaaPoistaOu jee! Osoite tulee tännekin varmasti muistutukseksi kaikille sen kuitenkin unohtaville, mutta toistaiseksi tiedän vain tien nimen.. :')
VastaaPoista