sunnuntai 1. joulukuuta 2013

"In actual fact Holland is a railroad stage between France and Germany across Belgium, along the boring coast of a gray sea"

Hyvää sunnuntai-iltaa, toverit.
No niin, aloitetaas hiljalleen siitä vaihtoasiasta sitten.

Viime vuonna näihin aikoihin (?) olikin sitten edessä se vaikea päätös - mihin hittoon sitä hakisi vaihto-opiskelijaksi. Olin pitkään ajatellut että Irlantiin tietysti, mihinkäs muuallekaan, mutta Erasmus-papereita täytellessä iski epäluulo. Ensinnäkin: mun aineelta tai laitokselta ei ole paikkoja kuin Pohjois-Irlantiin. Haluanko sinne? En välttämättä. Pitäisi siis hakea jonkun toisen aineen/laitoksen/vastaavan kautta, mikä ei hotsittanut. Puheviestinnän kautta menemällä varmistuin siitä, että omaa alaa edes etäisesti liippaavaa opetusta varmasti on tarjolla.


Groningen - via aiesec.nl


Jostakin ihmeestä sitten repäisin tuon Hollannin. Vielä tähänkään päivään mennessä ei ole selvinnyt että mistä ihmeestä se ajatus tuli. Kaipa mulla siinti mielessä puukengät, tulppaanit ja halpa olut. Vanhempien puhisopiskelijoiden Groningen-hypetyksellä saattoi olla vaikutusta. Ja viime kädessä oli vain pakko keksiä jotakin. No, pitkällisen arpomisen jälkeen Groningen sitten todellakin ohitti Belfastin ja kas kehveliä, tässä sitä ollaan. Matkalla yliopistoon, joka on maailmanlaajuisella rankinglistalla 89. Voi herramunjee.

Myöhemmin sain vielä kuulla, että äidin serkku on asunut kaksitoista vuotta Groningenissa ja hänen aviomiehensä on toiminut friisin kielen opettajana tulevassa yliopistossani. How cool.

Hollannissa ehdottoman hyvää:
- lyhyt matka noin kaikkialle
- mainiot yhteydet noin kaikkialle
- halpa olut
- pyöräilykulttuuri
- kaikki, ihan kaikki puhuvat hyvää englantia
- säätila on ihan ookoo ja kevät tulee aikaisin
- helvetisti kulttuuritarjontaa
- vapaamielisyys
- suomalaiseen mentaliteettiin sopiva järjestelmällisyys ynnä muu
- Amsterdam
- keskimäärin korkeatasoinen opetus yliopistoissa
- ei ole mäkiä joissa hikoilla itsensä läpimäräksi pyöräillessään
- kuninkaalliset

Vähän puolestaan kyrsii seuraavat seikat:
- hintataso on semikorkea
- Groningenin asuntotilanne
- opetus on yksityiskohtiin keskittyvää ja vaativaa
- ei ole niitä mäkiä. Iso Pohjanmaa. Yhyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti